Saturday, March 13, 2010
indu umah...
hai lamenye tak balik umah.....
biaselah dok blaja jauh2.......
indu keluarga.....umah....adik-beradik...
besok nak gi holiday ngan family....syoknye..
dah lame tak gi holiday ngan family....
pastu balik kampung....jumpe nenek...
gi jalan2 umah kawan...
syok nye....kamek pun indu kat kwn2 dlm
blog nie....
hai cuti kejap jer....10 ari......
tak lame....bukan nye selalu dpt cuti....
ni lah masenye untuk rilis tension....
kalau kat sane tak leh nak pikir ape...
bizi dgn keje...


xde dah kot....jage diri lok2.....
ASSALAMUALAIKUM....
posted by full house at 8:08 AM - 0 comments
indu umah...
posted by full house at 8:08 AM - 0 comments

Thursday, August 7, 2008
jalan-jalan cari PaKwE
aku dok cari pakwe akhirnya dapat gak pakwe...dia handsome gak aah...aku dok pikir-pikir dia nie leh ker jadi pakwe aku...?sehari demi sehari aku mintak nombor phone dia...aku dah suka aa...malam tu gak aku sms dia...dia jawab...pastu sambung sampailah aku dah ngantuk...pastu aku ckplah "k bai aku nak tido...askum" dia pun tak balas...aku tunggu-tunggu dia tak balas pun..aku ckplah "ello..."dia balas dia kata "kata nak tido..."bila dia dah ckp cam tu aku pun tak balas lah...malam esok tu aku sms my sister....bila dah boring sms ngan my sister aku pun sms dia....lambat sangat dia nak balas....aku tunggu2 lame sangat...tiba2 phone aku bunyi..aku gembira sangat...bila aku tengok my sister yang sms...rasa malu sangat kalau ada orang ramai....tapi aku waktu tu dlm bilik....aku ketawa sorang2...MALU SANGAT...dia kata "nape tak balas sms....?" hai macam mane nak sms.... orang dah muak dah sms ngan die...tapi akhirnya aku tak nak sms n cari pakwe lagi...kita muda lagi...buat ape kahwin awal...i nak kahwen umo yang lambat 25 tahun...skang baru 987654321 tahun....hihihi....rahsia....lagi pun buat ape cinta...contohnya kita dah cinta ngan dia...tiba2 kita telah dipisahkan....pastu kita cari orang lain pulak untuk jadi pakwe kita... tak ker ngok namenye tu....hhmm..ckp oarang awak pun same :)
posted by full house at 12:41 AM - 2 comments

Sunday, December 16, 2007
dah dapat keje baru...hihihihi...
as'kum sumo...malam ni mak aku ckp mak aku nak kasi aku kerja...satu ari 10 inggit...kerja die kene menyapu,mop,cuci pinggan,siram pokok, dan lain2lah...banyak betul keje...esoknya aku buat keje hush habis satu rumah berkilat...aku menyapu,aku mop,aku basuh pinggan, macam2 lagi lah....

jadi ari nie aku dah nak bersedia untuk mendapat duit...1 ari 10 inggit 30 ari 300 ratus...banyak tu...
aku kene keje penuh barulah dapat gaji penuh...hheemm...senang betul keje kat umah daripada keje kat tempat lain..ok bai...wa'salam....
posted by full house at 10:20 PM - 0 comments

Friday, December 7, 2007
adoi...lamenye demam...
hai dah tak larat dah nak demam lagi dah...kepala nie berpusing2...rasa macam terbalik je umah nie...hai pening betullah pale nie..skang dah ok sikit...dah boleh dok depan komputer dah...dah boleh tengok cite korea dah...tapi bile tido punyelah lame...bila bangun pening kepala....ari tu gi klinik ramai gaklah yg masuk wad sbb ade denggi...

skang kakak aku lak yg masuk wad sbb denggi...hai kesian betullah diorang....sebelum kakak aku masuk wad atuk aku pun masuk wad gak sbb denggi...kesian betullah...nenek aku lah yg kene jaga atuk aku...dah lah atuk aku sebelum nie masuk wad gak sbb kencing berdarah...tak taulah sbb ape....hhheeeemmm....

tapi alhamdulillah lah sbb aku tak kene denggi...dah nak buat macam manakan dah tuhan nak kasi aku sihat...syukurlah sbb aku tak kene kalau kene,kene duduk je lah kat hospital tu...ari tu abang aku masuk wad gak...denggi gak...abang aku kene duduk tempat org bersalin...sbb kat situ ade tulis doa selepas bersalin...kat situ gak ade bayi baby yg baru lahir....tarikh lahir die..2.12.2007....3.12.2007.....awal2...kecik2...comel betullah....
rase nye sampai situ jelah yg aku boleh ckp lagi pasal demam denggi nie...ok bai...
posted by full house at 2:46 AM - 0 comments

Saturday, December 1, 2007
hahaha...kene tag ngan tic...
assalamualikum....saya kobisbulat....saya kene tag ngan tic.....kita baru jerk buat blog dah kene tag....kene tag bukan nye susah sangat....tapi susah gak lah...benci aku buat tag nie...kene tulis 7 perkara pelik...eeemmm...macam mane nak tau...kita mesti tanya org....tapi buat sendiri pun boleh...hihihi...

UndangĀ² tag die : 1) Kene link orang yang tag aku tu dlm blog & post undangĀ² tu kat blog nih. 2) Kongsi 7 fakta pelik pasal diri aku. 3) Tag 7 org secara rawak & letak link blog diorang kat bawah post nih. Pastu kene bgtau yang diorang dah kene tag dengan tinggalkn komen kt blog diorang.

7 perkara pelik tentang diri kobisbulat....

1.suka ckp sorang2 kat tempat yg tak de org.
2.suka tangguhkan kerja.... malas .
3.tak suka pakai baju kurung waktu kenduri ape2 je lah...suka pakai baju jubah seluar.
4.kalau pegi keluar tak suka bergaya...nak biasa jerk.
5.kalau makan mesti ada ayam...basic need 4 kobisbulat.
6.suka tengok cite hantu...tapi takut...
7.tak suka belajar tapi nak pandai.

jadi aku nak letak nama sape hah yang aku nak tag...?mungkin....

  • cd

  • dhany

  • yanimaniz

  • paklong

  • mz

  • fysal

  • atoi
  • posted by full house at 12:49 AM - 1 comments

    Thursday, November 29, 2007
    tetamu datang
    ari ini aku rasa gembira kerana ada tetamu datang,,,ramai gaklah,,,,,mak cik aku ada anak,,,anak die kecik lagi,,
    aku suka main ngan die,,,die comel,tembab,gemuk,,,tapi ada satu hal,,,air liur die selalu keluar,,,,geli aku,,,kadang2 nak dokung,,,kadang2 taknak lak,,,,,,

    tapi yang takutnya waktu aku nak tulis nie,,,,,tuan punya anak tu ada kat balakang aku,,,jadi aku kene berjaga2lah,,,,bahaya betullah,,,
    posted by full house at 6:41 AM - 2 comments

    Free shoutbox @ ShoutMix

    About Me
    Name: full house
    Home:

    About Me:

    See my profile...

    Previous Post
    Archives
    Links
    Credits


    background by tayler
    TackODing font